SASTANAK UPRAVNOG ODBORA KAPa 29.2.2024

Prishtinë    01/03/2024

Upravni odbor daje saglasnost na dodelu sredstava od 20% za pet društvena preduzeća.

Upravni odbor Kosovske agencije za privatizaciju održao je redovni sastanak na kome je obavešten o mesečnim aktivnostima KAP-a.

Na ovom sastanku, Upravni odbor Kosovske agencije za privatizaciju je razmotrio i odobrio ažurirani plan rada i učinka KAP-a za 2024. godinu. Ovde je Upravni odbor nakon razmatranja odobrio Izveštaj o razmatranju žalbi i dodeljivanje sredstava od 20% za: 1) DP "Mofast", Peć (PEJ106); 2) DP "Veterinarska stanica", Gnjilane (GJI145); 3) DP PK „Morava“, Parteš (GJI018); 4) DP „Bagat“, (MIT152) i 5) DP „Borovo“, (MIT144) kao i Izveštaj 5 predmeta Komisiji za stanove u društvenom vlasništvu.

Pored toga, Upravni odbor je razmotrio i odobrio predloge Uprave za likvidaciju za odustajanje od 16 imovine društvenih preduzeća, koje su vodni regioni kao što su potoci i reke, dok su neki putevi. Kroz ovaj proces, imovina se prenosi u katastarske registre dotičnih opština i otvara se put za likvidaciju društvenih preduzeća.

Upravni odbor je takođe razmotrio i odobrio raspodelu likvidacionih sredstava za DP Energomontimi u iznosu od 308.985,68€, uveravajući radnike da će dobiti isplate na koje su dugo čekali.

U nemogućnosti da se na ovaj sastanak nađe adekvatan kandidat za upravljanje kompleksom Brezovica, Upravni odbor je poništio konkurs za generalnog direktora DP Inex Šar Planina i odlučio da do kraja zimske sezone ovu poziciju pokriva vršilac dužnosti.