SASTANAK UPRAVNOG ODBORA KAP-a 14.12.2023

Prishtinë    15/12/2023

Upravni odbor Kosovske agencije za privatizaciju održao je vanredni sastanak na kome je razmatrao niz pitanja dnevnog reda i doneo više odluka u vezi sa administracijom, privatizacijom i likvidacijom društvenih preduzeća.

 

Tokom ovog sastanka, Upravni odbor je razmotrio rezultate primljenih ponuda za imovinu koja je bila objavljena na tenderu za prodaju imovine putem likvidacije br. 64 i odobrio neke od transakcija ovih prodaja.  

Odbor je pregledao 7 izveštaja o preporukama koje je predstavila Direkcija za direktnu prodaju za isti broj predmeta (imovina), od kojih su 3 izveštaja odobrena da se naknadno podnose drugim procedurama predviđenim zakonodavstvom za završetak prodaje prema konačnom izveštaju, koji se zatim predstavlja Odboru na odobrenje. Odbijena su 2 izveštaja za isti broj zahteva stranaka, jer ne ispunjavaju kriterijume utvrđene za prodaju pregovaranjem, dok će o 2 izveštaja za dva predmeta/zahteva odlučivati Odbor na narednim sastancima, nakon što bude popunjen sa pojašnjavajućim informacijama dotične jedinice.  

Odbor je razgovarao i o preduzeću "Brezovica", koje je pod upravom KAP-a, i u tom kontekstu je za vd generalnog direktora imenovala Zorana Gerića, uglednog i dugogodišnjeg radnika ovog preduzeća, koji će obavljati ovaj zadatak sve dok novi direktor ne bude izabran kroz otvoren i konkurentan proces zapošljavanja.  

Odbor je takođe razgovarao o drugim pitanjima u okviru aktivnosti koje se preduzimaju u KAP-u da bi se što bolje poboljšala administracija i procesi upravljanja društvenom imovinom.