KAP je dobila sudski spor u Crnoj Gori i vratila 8 imovina KBI Kosova Export Industrija mesa Kosovo Polje u ime preduzeća   

Prishtinë    30/11/2023

Kosovska agencija za privatizaciju dobila je spor u Crnoj Gori i vratila 8 imovina KBI Kosova Export - Industrija mesa Kosovo Polje na ime ovog preduzeća.  

 

Kosovska agencija za privatizaciju je početkom ove godine uvidela da je 8 imovina u Crnoj Gori KBI Kosova Export – Industrija mesa Kosovo Polje prodato od strane agencije za likvidaciju privatnih pravnih lica Republike Srbije i koja su registrovana na ime fizičkih lica u Direkciji za katastar u Podgorici.  

KAP je uložila žalbu protiv rešenja Direkcije za katastar u Podgorici 24.01.2023 u vezi sa promenom vlasništva nad imovinom KBI Kosova Export - Industrija mesa Kosovo Polje, u Crnoj Gori, drugoj nadležnoj upravnoj instanci, a to je: Ministarstvo za planiranje, urbanizam i imovinu Republike Crne Gore.   

KAP je 29 novembra 2023 primila odluku drugog upravnog stepena ("Broj: 07-2-1083/2008"), u Podgorici, kojom je usvojena žalba KAP-a, kojom se ukida rešenje direkcije za katastar u Podgorici, kod koje je ova imovina u Podgorici nezakonito registrovana na ime fizičkih lica, nakon što ih je prodala agencija za likvidaciju privatno-pravnih lica Republike Srbije.  

Kao rezultat žalbe KAP-a, druga upravna instanca u Podgorici je usvojila žalbu KAP-a, pri čemu je vraćeno 8 imovina na ime KBI Kosova-Export Indusatrija mesa Kosovo Polje.