KOSOVSKA AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU OBJAVLJUJE REZULTATE PRODAJE U LPI 57

Prishtinë    11/08/2022

PRIŠTINA – Kosovska agencija za privatizaciju (KAP) je, danas, na ceremoniji otvaranja ponuda za likvidacionu prodaju imovine LPI 57 objavila imena privremenih pobednika za društvenu imvoinu koja je bila na raspolaganju za prodaju putem javnog tendera. Za 27 jedinica koje su bile u ponudi za prodaju, ukupno je primljeno 54 ponuda i ukupna vrednost najviših ponuda je iznosila 907, 620 Evra.

Podnošenje ponuda od strane investitora, otvaranje ponuda i objavljivanje rezultata je obavljeno na transparentan način, pred predstavnicima medija, predstavnicima Privredne komore Kosova i Advokatske komore Kosova, kao i pred prisutnim investitorima. Takodje je emitovan i prenos uživo ceremonije, preko veb strane Kosovske agencije za privatizaciju: www.pak-ks.org, omogućavajući svim gradjanima, koji nisu prisustvovali istoj, da posmatraju ceremoniju.
 

Ceremonija otvaranja ponuda je počela u 12:30 u Sali, u Grand hotelu u Prištini, gde se podnošenje ponuda od strane ponudjača odigralo u periodu od 10:00 do 12:00 sati.


Rezultati ponuda mogu se videti na linku: https://www.pak-ks.org/page.aspx?id=1,106

 

Kosovska agencija za privatizaciju je osnovana od strane Skupštine Republike Kosovo, i Agencija obavlja svoje poslove širom cele teritorije zemlje. Agencija ima mandat I ovlašćenja da prodaje i vrši prenose društvenih preduzeća i njihove imovine na privatne investitore, uvek putem otvorenog, transparentnog i konkurentnog procesa I bez odlaganja.