Upravni odbor Kosovske agencije za privatizaciju je odobrio predlog za transfer “Privremenih likvidacionih sredstava” u Konsolidovani fond Republike Kosovo u iznosu od 16.4 miliona.

Prishtinë    25/09/2020

Upravni odbor Kosovske agencije za privatizaciju je održao redovan sastanak I na tom sastanku ga je Uprava informisala o aktivnostima I poslednjem razvoju dogadjaja u KAPu.

Na ovom sastanku je Upravni odbor razmotrio I odobrio predlog transfera privremenih likvidacionih sredstava u Konsolidovani fond Republike Kosovo u iznosu od 16,4 miliona Evra.

Odbor je takodje bio obavešten I o pitanjima revizije I odlučio je da osnuje radnu grupu za usaglašavanje podzakonskih akata.

Pored ovoga, Upravni odbor je odobrio predloge Uprave za davanje u zakup nekoliko sredstava DPa. Upravni odbor je o ovom pitanju bio informisan I razmatrao ga je, pri čemu je Odbor takodje odobrio predlog Likvidacionog organa koji je tražio informacije o konačnom izveštaju za GJI136 Zemljoradničku zadrugu “Bujku” sa sedištem u Kosinama – osim toga, Odbor je odobrio  izveštaj o konačnoj raspodeli za DPe PEJ186 Des Bratsvo (u likvidaciji), DPe MIT014 Fabrika plastike (u likvidaciji), odobren je I predlog Likvidacionog organa u vezi sa odobrenjem izveštaja o delimičnoj raspodeli za DPe GJI013 A.C. 1 Maj (u likvidaciji).