Previous Next

Qendra e Thirrjeve

Tel: +383 (0) 38 500 400;

Lajme & Ngjarje

AKP publikoi Raportin me listën e azhurnuar të privatizimeve të ndërmarrjeve dhe aseteve në pronësi shoqërore

Agjencia Kosovare e Privatizimit publikoi në faqen e saj të internetit (kapitulli Raportet) Raportin e azhurnuar me listën e privatizimeve të ndërmarrjeve shoqërore dhe të shitjeve të aseteve të ndërmarrjeve shoqërore të realizuara deri më 10 shkurt 2020.

AKP shpall rezultatet e ShAL - 54

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) sot në ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjes së aseteve përmes metodës së likuidimit nr. 54 shpalli çmimet më të larta të ofruara për asetet e ndërmarrjeve shoqërore që ishin në dispozicion për shitje.

Njoftim për Publikim të Studimit Zhvillimor “Zhvillimi Biznesor i Minierës së Goleshit”

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) njofton opinionin për publikimin e projektit “Business Development of the Goleshi Mine” (Zhvillimi Biznesor i Minierës së Goleshit). Projekti është financuar nga  Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (BMZ), pas bashkëpunimit shumëvjeçar mes AKP dhe institucioneve Gjermane, përmes Njësisë së Trepçës AKP. Punimet studimore të projektit janë realizuar nga ekspert të kompanive “Inros Lackner” dhe “EC Terra”, kanë filluar në tetor 2018, dhe kanë përfunduar në dhjetor 2019.

Shiko te gjitha

1993

Asete të shitura

116

Valë të shitjeve

744649102

Shuma e shitjeve

135534692

Shpërndarja e 20%-it

AKP NDRYSHON RREGULLAT E TENDERIT, LEHTËSON PROCESIN E OFERTIMIT

€326,719,004

Fondi i transferuar në Buxhetin e Kosovës

€272,133,548

Fondi në dispozicion

Storiet e Suksesit

Hotel Theranda

Para privatizimit Hotel Theranda në Prizren ishte mjaft e dëmtuar dhe nevojiteshin investime substanciale për ri-funksionalizim.

Kosovatex

Pas privatizimit të ndërmarrjes në vitin 2006 janë bërë investime kapitale dhe në teknologji në vlerë prej rreth € 11 milion, duke i mundësuar kësaj fabrike të shfaqet s...

Fabrika e Re Radusha

Fabrika në Radushë të Istogut është privatizuar në vitin 2010 dhe nga një fabrikë jofunksionale për procesimin e drurit është shndërruar në fabrikë për përpunimin e qumë...

Shiko te gjitha