Državna kancelarija za reviziju dala je “Nemodifikovano mišljenje” o godišnjim finansijskim izveštajima KAP-a za fiskalnu 2021 godinu.

Prishtinë    13/06/2022

Državna kancelarija za reviziju (NKR) završila je reviziju finansijskih izveštaja Kosovske agencije za privatizaciju za godinu koja se završila 31 decembra 2021, u skladu sa zakonom o Državnoj kancelariji za reviziju Republike Kosova i Međunarodnim standardima vrhovne revizorske institucije (MSVRI.

 

DKR je izvršila reviziju da li su praćeni procesi i transakcije u skladu sa definisanim kriterijumima revizije koji proizilaze iz zakonodavstva koje se primenjuje na subjekt revizije u kontekstu korišćenja finansijskih sredstava.

Prema zaključku DKR, transakcije izvršene u procesu izvršenja budžeta KAP-a su, u svim materijalnim aspektima, bile u skladu sa definisanim kriterijumima revizije koji proizilaze iz zakonodavstva koje se primenjuje na entitet revizije u kontekstu korišćenja. finansijskih sredstava.

U izveštaju DKR date su 3 preporuke (2 nove i 1 stara) za adresiranje, dok za 2020, od 5 preporuka DKR, 4 su u potpunosti sprovedene od strane KAP-a, 1 nije sprovedena (e-imovina) ali ovo ne spada u nadležnost KAP-a.

Prema mišljenju državne kancelarije za reviziju (DKR), godišnji finansijski izveštaji Kosovske agencije za privatizaciju predstavljaju istinit i pošten prikaz u svim materijalnim aspektima, u skladu sa Međunarodnim računovodstvenim standardima za javni sektor, prema računovodstvu na osnovu gotovine za godinu koja se završila 31 decembra 2021.

Zbog toga, uzimajući u obzir zaključak i proces, državna kancelarija za reviziju (DKR) je dala NEMODIFIKOVANO MIŠLJENJE o godišnjim finansijskim izveštajima KAP-a za fiskalnu 2021 godinu.

Kompletan izveštaj možete pronaći na linku ispod.

https://www.pak-ks.org/page.aspx?id=1,115

https://zka-rks.org/wp-content/uploads/2022/06/RaportiAuditimit_AKP_2021_Shqip.pdf