SASTANAK UPRAVNOG ODBORA KAPa 28.4.2022

Prishtinë    28/04/2022

Upravni odbor je odobrio listu za likvidacionu prodaju imovine LPI 56 putem javnog tendera Priština – Upravni odbor Kosovske agencije za privatizaciju održao je redovni sastanak I obavestio je u vezi sa najnovijim dešavanjima I aktivnostima preduzetim u aprilu.

Upravni odbor je razmotrio mesečni izveštaj Uprave za prethodni mesec I diskutovao je o procesima I aktivnostima u KAPu u toku ovog perioda.

U vezi sa preduzećem Agrokosova, Upravni odbor je naložio Upravi da preduzme neophodne aktivnosti I da učini mogućim da se preduzeće prijavi za program podrške Ministarstva poljoprivrede za vinogradarstvo I vinarije.

Pored toga, Upravni odbor je razmatrao izveštaj o mogućnosti preseljenja regionalnih kancelarija I arhiva iz privatnih objekata u prostorije DPa I koncept klasifikacije dokumentacije I digitalno arhiviranje dokumentacije društvenih preduzeća. Upravni odbor je zadužio Upravu da oformi radne grupe za klasifikaciju I digitalno arhiviranje za preko 590 društvenih preduzeća.

Zatim je Upravni odbor razmotrio I odobrio listu imovine za likvidacionu prodaju imovine LPI 56 putem javnog tendera, odobren je I izveštaj komisije za stanove, a onda je odobren I predlog za direktan zakup slobodnog prostora DPa “Mekanizmi” za projekat “Manifesta 14” koji podržava MInistarstvo za kulturu, omladinu I sport.

Odbor je takodje razmotrio I odobrio izveštaje o raspodeli sledećim poveriocima:

1. DP Fabrika industrijskih baterija “Trepča” Peć, PEJ060

2. DP Montazhi i Kosovës, Priština, PRN039;

3. DP Eximkos, Priština, PRN092; i

4. DP Plastika, Priština, PRN026.  

Pored toga, Odbor je razmotrio I odobrio predlog LO da se povuku sa nekoliko parcela koje su od javnog interesa I odobrio je uredbu o definisanju granica parcela društvenih preduzeća.