Posebna komora vrhovnog suda Kosova je dozvolila zaključivanje procesa likvidacije DPa “Dardania”

Prishtinë    15/04/2022

Kosovska agencija za privatizaciju ovime obaveštava široko javno mnjenje o dobijanju odluke donete od strane Posebne komore vrhovnog suda Kosova (PKVS), kojom se dozvoljava zaključivanje procesa likvidacije za: PEJ145 DP “Dardania" sa sedištem u Peći

Prema dotičnom zakonu, agencija je prethodno podnela zahtev Posebnoj komori vrhovnog suda Kosova, tražeći da se odobri konačni izveštaj, odnosno, da se dozvoli zaključivanje procesa likvidacije za DPe Dardania, a Posebna komora vrhovnog suda Kosova je ovom odlukom (C-IV.-21-0234) odobrila konačan izveštaj I dozvolila je zaključivanje procesa likvidacije za gorepomenuto DPe.

Kao rezultat toga, nakon što je doneta konačna odluka od strane PKVSa, broj DPa za koja je proces likvidacije u potpunosti zaključen je do sada za 39 DP/ZZ/sredstava.

Konačni izveštaji su postavljeni na zvaničnoj veb strani Kosovske agencije za privatizaciju:

www.pak-ks.org

 

U medjuvremenu, sud je naveo da je rok za podnošenje bilo kakve eventualne žalbe protiv ove odluke 15 dana od dana prijema ove odluke. Nakon isteka ovog roka ova odluka postaje konačna I Kosovska agencija za privatizaciju će poslati obaveštenja odgovarajućim institucijama u vezi sa zaključivanjem procesa likvidacije za ovaj privredni subjekat, kako je predvidjeno zakonom o KAPu.