Obavestenje o imovinu preduzeća “JUGOSHPED” Beograd.

Prishtinë    06/09/2021

Na osnovu člana 5 Zakona o Kosovskoj Agenciji za Privatizaciju br. 04 / L-034 (Zakon o KAP-u), i Poglavlja 3 Operativne politike KAP-a, Kosovska Agencija za Privatizaciju ("KAP") kao poverilački upravitelj, utvrđuje status svojih preduzeća i imovine na teritoriji Kosova, na osnovu raspoložive dokumentacije i dokaza. U tom smislu, Septembar 6,7,8,9,10, 2021 godine, objavljuje sledeće:

 

O B A V E Š T E N J E

 

Na osnovu Odluke Odbora direktora KAP-a Ref. Br. BD-149/7 od  27/05/2021 godine.

Imovina preduzeća “JUGOSHPED” Beograd, KPS1529/MIT166, koja se nalazi na teritoriji Kosova je društvena imovina  i spada u upravnu nadležnost Agencije.

_____________________________________________________________________________________

Važna napomena:

Nakon utvrđivanja statusa preduzeća, koje spada u njenu upravnu nadležnost, agencija počinje sa procesom likvidacije/prodaje preduzeća i njene imovine, nakon kojeg procesa, između ostalog, realizuje se i isplata iz finansijskih sredstava od njihove prodaje "Poveriocima" i  „prihvatljivim  radnicima " do iznosa na koji isti imaju pravo.

Nakon objavljivanja ovog obaveštenja, zainteresovane strane u roku od 30 dana mogu podneti žalbu protiv odluke Upravnog odbora KAP-a Posebnoj komori Vrhovnog suda Kosova u Prištini za pitanja koja se odnose na Kosovsku agenciju za privatizaciju.

Relevantni zakon KPA dostupan je na internet stranici KAP-a  http://www.pak-ks.org ili direktno na  http://www.assembly-kosova.org/.