Društveno preduzeće Brezovica počinje sa radom

Prishtinë    17/01/2022

Dana 13 januara 2022, upravni odbor KAP-a imenovao je novi Privremeni upravni odbor DP-a Inex Šar Planina Brezovica, Štrpce sastavljen od šest (6) članova. Odlukom upravnog odbora KAP-a ovo preduzeće je prethodno stavljeno pod direktnu upravu KAP-a 22 decembra 2020.

Dana 14 januara 2022, uprava KAP-a održala je sadržajni sastanak sa Privremenim upravnim odborom DP-a Inex Šar Planina Brezovica.

Tokom sastanka razgovaralo se o napretku poslovanja na Brezovici, a takođe se naširoko razgovaralo o obavezama odbora Brezovice kako bi ispunili svoje zakonske odgovornosti u ukupnim funkcijama Brezovice u skladu sa Kosovskim zakonima, uključujući: ugradnju fiskalnih kasa; Finansijsko i operativno izveštavanje KAP-u; Redovno prijavljivanje poreza PUK-u i sprovođenje Kosovskih zakona.

Pored toga, na sastanku su se dogovorili da skijaška sezona počne što je pre moguće, da se održi iskrena saradnja i da se nastavi sa aktivnostima preduzeća uzimajući u obzir da se poslovanje preduzeća odvija u skladu sa zakonskom infrastrukturom Kosova.

Svi članovi odbora Brezovice su obezbedili saradnju, održavanje dobrog poslovanja i poštovanje uputstava KAP-a i zakonskih odredbi kosovskih zakona.  

Obaveštavamo javnost da su ski-liftovi pušteni u rad od 16 januara 2022 i da će se nastaviti sa redovnim radom Brezovice.  

Poziva se javnost da uzme fiskalne kupone za svaku uslugu koju dobije u ovom preduzeću.